Pszenica Durum w programie VIFLO 2016

Gospodarstwo: Sławomir Żuchnik
Miejscowość: Sporniak

Dzięki zastosowaniu programu VIFLO, pszenica w odmianie Durum charakteryzowała się większą zawartością glutenu (o prawie 3%)* oraz białka (o prawie 1,5%)* w stosunku do pszenicy uprawianej przy użyciu konwencjonalnych środków chemicznych.

*Zapraszamy do zapoznania się z pełnymi wynikami badań pszenicy durum otrzymanymi przez Centralne Laboratorium Agroekologiczne Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, które można otworzyć za pomocą linku znajdującego się poniżej. (Próbka A -VIFLO, Próbka B - konwencjonalne nawozy).

 

Zastosowane nawozy:

VIFLO MIEDŹ-BOR

VIFLO GIGANTOL

Viflo
© Viflo - 2015. Projekt i wykonanie - Freeline.
Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij